Münsteri diákcsere

Szeptember utolsó hetében a tizedik évfolyam nyolc tanulója és Máriáss Márta tanárnő a münsteri Marienschule és diákjai vendégszeretetét élvezik. Városnézés, vidámpark az Anoir együttes koncertje, állatkerti fókashow színesítették a programot. Vasárnap az oberhauseni Gasometer tetejéről vethettek pillantást a Ruhr-vidékre. Hétfőn megint tanítás: történelem, politika, olasz, fizika. A tanulás mellett a magyar tanításában is kipróbálhatták magukat a trefortosok: az Ungarisch AG. szakkör résztvevőit vezették be a magyar nyelv rejtelmeibe, hiszen jövőre ők jönnek Magyarországra.

Tovabb...

Elindult a könyvklub

Szeptember 23-án, hétfőn délután egy csapat diák összeült, hogy egy kis tea és nasi mellett megismerkedjenek egymással, és könyvekről beszélgessenek. A klubtagok havonta egy könyvet olvasnak el közösen, majd a klubdélutánon arról (is) beszélgetnek. A hangulat nagyon jó volt, és meg is beszélték a következő alkalmat: november 4. hétfő nyolcadik óra. Az első közös könyv: Anna Woltz: Száz óra sötétség. A klubvezetők, Urbán Anna és Göndör Berta a 11. c-ből mindenkit szeretettel vár, akinek van kedve jönni. Az instagramon is elérhető a klub: trefort_konyvklub

Tovabb...

Játékfejlesztő szakkörösök

Az előző tanév végén az algoritmizálás és programozás szakkör keretében Szabó Zsanett tanárnő játékokat fejlesztett szakkörös tanítványaival. A kezdő szakkörösök a tanév második felében NetLogo-ban készítettek különböző szimulációkat, a tanév utolsó öt szakkörén pedig egy saját “Tekietetős” játékot készítettek NetLogo-ban.

Tovabb...

Bejelentkezés a könyvbemutatóra és az öregdiák-találkozóra

Most jelent meg A Trefort szellemisége című könyv, amelynek bemutatója október 4-én 16.30-kor lesz az iskolában. Ehhez kapcsolódóan 17.30-kor öregdiák-találkozót tartunk az iskola udvarán. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk. Ahhoz, hogy a rendezvényt pontosabban tudjuk szervezni, kérjük, itt jelentkezzenek be az egyikre, a másikra vagy mindkettőre. A könyv már kapható az iskola titkárságán, a Flaccus Kiadó webáruházában és könyvesboltjában (VIII. ker. Vas utca 19.)

Tovabb...

Jelentkezés öt matekversenyre

Az Arany Dániel (9-10. oszt.), a Varga Tamás (7-8. oszt.), a Zrínyi Ilona (7-12. oszt.), a Kenguru (7-12. oszt.) egyéni versenyekre itt lehet jelentkezni október 4-ig. A nevezési díjakat október 11-ig kell befizetni. Tudnivalók itt vannak. A Medvematek versenyekre minden diáknak a saját tanáránál kell jelentkezni szeptember 27-ig a nevezési díj befizetésével. A medvematek tudnivalók itt olvashatók.

Tovabb...

Kitüntetés

Az ELTE Köznevelési Bizottsága nyolcadik alkalommal ismerte el az egyetem köznevelési intézményeiben dolgozó tanárainak munkáját. A díjazottak szeptember 11-án vették át elismerésüket az Aula Magnában tartott ünnepségen. Iskolánkból Jakabné Tóth Timea tanárnő és Kutrovácz László tanár úr “A pedagógia mestere” kitüntetésben részesültek kimagasló osztályfőnöki és szaktanári munkájukért.

Tovabb...