Medvematek

A Medvematek verseny egy nagyszabású szabad téri program, amelyen az országból sok ezer diák vesz részt sok különböző helyszíneken. A korábbi, őszi fordulóból a Sipos Levente, Svastics Balázs, Forrai-Nagy Bálint (9. a) (Szabó Zsanett tanárnő tanítványai alkotta) csapat, az április 13-i, a Városligeti fordulóból a Godó Miklós, Frigyes Lőrinc Dániel, Szathmári Sára (10. a) (Friedman Eszter tanárnő tanítványai alkotta) csapat, a május 11-i, a Gellért-hegyen megrendezett versenyről a Somogyi Dániel, Kiss Bende, Kocsis-Cséfán Olivér (7. c) csapat bejutott a június 8-i országos, Budapesten sorra kerülő döntőbe.

Tovabb...

Látogatás a Magyar Zene Házában

A márciusban megrendezett Café Trefort többnyelvű zenés kávéház kilencedik és tizenegyedik osztályos közreműködői (Vincze Veronika és Erdős Katalin tanárnők szervezésében) a Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány támogatásának jóvoltából május 24-én ellátogattak a Magyar Zene Házába, ahol először a Hangdóm Renoir előadását, utána a Dívák és Ikonok című időszaki kiállítást tekintették meg.

Tovabb...

Jutalom-foglalkozás

Május 23-án, csütörtökön Hegedüs Gergely (9. b), Lóránt Csongor (7. b), Kelemen-Mravik Miléna (8. a), Klenner Boglárka (8. a) és Móricz Ádám (7. b) (lásd a képen) részt vettek az ELTE IK és az NJSZT által szervezett foglalkozásokon, amelyeket az idei informatikaversenyek legjobbjainak tartottak. A tanulók mesterséges intelligencia segítségével generáltak különféle képeket, illetve megismerkedtek egy 3D modellező programmal, majd öt fős csapatként egy az épületben szervezett akadályversenyen vettek részt.

Tovabb...